07.08.2020
Cearcănele: De ce apar și cum poți scăpa de ele?
Cearcănele îți strică diminețile, deseori? Fie că acestea sunt o moștenire genetică, fie că te confrunți cu ele doar ocazional, un lucru este cert: cearcănele creează un disconfort estetic major.
De multe ori, nici măcar produsele de machiaj nu pot face minuni pentru a le estompa. Totuși, care sunt acele trucuri și remedii prin care putem scăpa de nedoritele cearcăne? Ca de fiecare dată, ne dorim să-ți fim consilieri ai frumuseții, motiv pentru care îți oferim, în cele ce urmează, informații despre cauzele apariției cearcănelor și, desigur, sfaturi pentru a elimina acest inamic al dimineților fericite!
Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/laughing-women-in-eye-patches-on-face-3851555/
De ce apar cearcănele
Cauzele cearcănelor sunt numeroase, iar printre cele mai frecvente se numără:
- Factorii ereditari. Din păcate, cearcănele sunt o problemă care se moștenește. Atunci când acestea nu sunt asociate cu lipsa somnului și nici nu însoțesc o afecțiune cronică, este foarte posibil ca responsabilă de apariția lor să fie gena.
- Somnul insuficient. Odihna este esențială pentru frumusețea și sănătatea pielii, de aceea oboseala este una dintre cauzele cele mai dese care conduc la apariția cearcănelor.
- Îmbătrânirea. Cearcănele pot fi un semn al îmbătrânirii, deoarece pielea din jurul ochilor se subțiază odată cu vârsta și, mai mult decât atât, își schimbă, deseori, nuanța.
- Alergiile. Alergiile pot produce și ele iritații oculare și prurit care te vor determina să te freci la ochi. Drept consecință, pielea din jurul lor va căpăta o culoare mai întunecate.
- Expunerea la soare. Radiațiile UV stimulează procesul de producere a melaninei și poate favoriza, deci, apariția cearcănelor.
- Eczemele. Ca și în cazul alergiilor, eczemele pot inflama și irita ochii, generând cearcăne.
- Alimentația inadecvată. Carențele de acid folic, fier, vitamina K sau vitamina B12 pot avea ca simptome cearcănele.
- Problemele de sănătate. Afecțiunile de ordin endocrin care produc de regulă dezechilibre hormonale pot influența apariția cearcănelor.
- Medicamentele. Administrarea unei medicații care are ca efect dilatarea vaselor de sânge este un factor asociat cu apariția cearcănelor.
- Alți factori. În general, obiceiurile zilnice nesănătoase, cum ar fi fumatul, consumul de alcool sau expunerea la stres și lipsa unui aport optim de lichid pot determina apariția cearcănelor pe chipul nostru.
Cum scapi de cearcăne
Dacă vrei să previi apariția cearcănelor ține cont de următoarele sfaturi:
- Hidratează-te. Consumul a minim 2 litri de lichide este o metodă foarte eficientă de a ține departe problemele pielii, printre care și cearcănele. Specialiștii recomandă să consumi apă încă de la primele ore ale dimineții, deoarece, pe timpul nopții, organismul se deshidratează.
- Protejează zona sensibilă de sub ochi. Conturul ochilor are nevoie de îngrijire specială pentru a-și menține frumusețea și sănătatea. De aceea, este important să protejezi pielea sensibilă de sub ochi folosind produse dedicate. Te invităm să descoperi cataloagele Avon pentru a alege cele mai potrivite cosmetice de îngrijire pentru pielea ta. Un alt sfat de care să ții cont este să eviți demachierea excesivă.
- Masajul la nivelul ochilor este o altă modalitate prin care poți ține departe cearcănele. Acestea au rolul de a stimula circulația sanguină și de a tonifia mușchii de la nivelul ochilor.
Alături de toate acestea, odihna dar și regimul alimentar sunt esențiale pentru a combate cearcănele. Cel mai eficient tratament împotriva cearcănelor este, ca de fiecare dată, prevenția..